o nama

Početna inicijativa o pokretanju proizvodnje žestokih alkoholnih pića začeta je u jesen 1993. godine od strane nekolicine budućih suvlasnika.

Zamisao je bila da se na bazi dotadašnjih stečenih iskustava krene u proizvodnju jakih alkoholnih pića baziranih na okusu i mirisu Dalmacije.

Nakon obavljenih svih priprema i opremanja proizvodnog pogona potrebnom tehnološkom opremom krenulo se sa proizvodnjom. Prva boca za tržište napunjena je 7.3.1994. godine. 

Važno je naglasiti da je u to vrijeme Dalmata bila prva privatna tvornica žestokih pića u Hrvatskoj koja je nastala privatnim kapitalom.


Tijekom vremena širio se proizvodni asortiman i na ostala žestoka alkoholna pića, a isto tako naši proizvodi pozicionirali su se na tržištima Hrvatske, Slovenije i Njemačke.

Proizvodi Dalmata Co. su ocjenjivani i nagrađivani na specijaliziranim sajmovima GAST i SABATINA te su pobrali čitav niz nagrada i priznanja, a u tri navrata proglašavani su šampionima.

U svom proizvodnom programu nastojimo u naše finalne proizvode pretočiti mirise i okuse Dalmacije na način da aromatsko bilje i trave koje koristimo u svojoj proizvodnji potječu iz šireg područja Dalmacije.

Proizvodni pogon Dalmate Co. nalazi se u neposrednoj blizini Splita – u industrijskoj zoni “Dugopolje” na adresi Put Dračanice 2.